Erasmus+ Programma in Destination Management

Erasmus+ Programma in Destination Management

01/18/2024 - 16:51

Het Erasmus+ Blended Intensive Programme (BIP) is een kortlopende ‘blended’ mobiliteitsopleiding die in samenwerking met de partners ontwikkeld is, en die innovatieve methoden van leren, lesgeven en online samenwerking omhelst. De module is ontworpen om innovatief te zijn en het bestaande onderwijsprogramma van het partnerschap aan te vullen.
Studenten van de Nederlands- en Engelstalige bacheloropleiding Tourism Management zijn dit najaar het avontuur aangegaan door deel te nemen aan het programma Destination Management. Lees de ervaringen uit eerste hand van deelneemster Nova van den Berg hier in haar blog.
Tourism
  • Stories
  • Student work

Nova in Barcelona
Samen met zeven andere tweedejaarsstudenten TM & ITM heb ik, Nova van den Berg, deelgenomen aan het Erasmus+ BIP-project Destination Management. De groepen waar wij mee werkten bestonden uit verschillende studenten van BUas, Savonia (Finland) en Euroaula (Spanje).

Het beste onderdeel van het programma was de excursie naar Barcelona! Mijn ervaring is dat deze week geweldig was. Op maandag ontmoetten we alle medestudenten en docenten uit Finland en Spanje voor het eerst op Euroaula (de school in Barcelona). Dit was erg leuk omdat je eindelijk het team waarmee je online had samengewerkt in het echt kon zien!

We hadden een paar gastlessen in Barcelona zelf. Deze werden op Euroaula gegeven, maar we hebben ook de DMO van Barcelona bezocht. Verder zijn we met zijn allen een dag naar Girona geweest, waar we de DMO van Costa Brava Girona en de Universiteit van Girona hebben bezocht. De universiteit was gevestigd in een prachtig klooster met fraaie uitzichten. In Girona hadden we ook een paar uur vrije tijd om de stad te verkennen.

Naast de gastlessen deden we een aantal activiteiten met alle studenten en docenten, met o.a. rondleidingen door het Park Güell en de Gotische Wijk in Barcelona. Tijdens de laatste paar dagen kregen we een paar uur om met onze groep te werken aan het verslag en de presentatie, die we de  week erna moesten geven. We zijn ook met een leuke groep gaan winkelen, hebben mooie bezienswaardigheden bewonderd, zijn we uit eten geweest en natuurlijk zijn we ‘s avonds ook naar clubs geweest 😊. Zelfs in onze vrije tijd  spraken we af met de Spaanse en Finse studenten, wat echt leuk was!

De week na Barcelona moesten we onze presentaties geven. Dit was goed gepland omdat we veel tijd hadden om er voor en in Barcelona aan te werken. Het was ook heel interessant om naar alle andere presentaties te luisteren. De deadline voor het individuele verslag was een paar dagen later.

Werken met mensen uit een ander land is een hele ervaring op zich. We vonden dit een hele leuke en interessante manier om elkaar beter te leren kennen. We hebben deze week zoveel nieuwe en leuke mensen ontmoet en er zijn zelfs nieuwe vriendschappen ontstaan. De meeste studenten die deelnamen aan deze cursus hadden een doel voor ogen, zoals het verbreden van internationale kennis. Ik kan vanuit mijn ervaring zeggen dat deze doelen bereikt zijn. Ik raad ook iedereen aan om deze cursus te doen als dat mogelijk is omdat het heel interessant is, en de reis naar Barcelona maakt het een onvergetelijke belevenis!

Volgend jaar is de editie in Finland, dus dat wordt heel spannend!