Verbondenheid en samenwerking tussen BUas en RCN Vakantieparken

Verbondenheid en samenwerking tussen BUas en RCN Vakantieparken

01/09/2024 - 15:15

Een future proof innovatief product ontwikkelen voor RCN Vakantieparken, dat was de afstudeeropdracht van de inmiddels afgestudeerde student Inge Bouwhuis. In een learning community met 5 andere studenten, 3 docenten en RCN Vakantieparken is gewerkt aan een product om de samenwerking en verbondenheid tussen Nederlandse en internationale medewerkers, waaronder Oekraïense vluchtelingen te verbeteren én daarmee het personeelstekort van RCN aan te pakken.
Tourism
  • Student work

Via de Design Thinking Methode zijn vijf stappen doorlopen, van verdieping in het thema 'diversiteit op de werkvloer' tot het ontwikkelen en testen van een prototype. Het resultaat: er blijkt behoefte te zijn aan een product dat internationale medewerkers ondersteunt tijdens het onboarding proces. 
Ook is er behoefte aan een informatief platform en fysieke ondersteuning in de vorm van sociale activiteiten zoals buddy-ondersteuning en workshops.

Inge: “In het begin was de Design Thinking Methode voor mij onbekend. Ondanks de aanvankelijke onduidelijkheid over deze methode, heeft mijn open houding bijgedragen aan een creatief proces waarin ik in staat was oplossingsgericht te denken. Ik heb geleerd zelfverzekerder te worden en mijn creatieve proces te stimuleren. Daarnaast heb ik waardevolle ervaring opgedaan in het werken met een organisatie als RCN Vakantieparken”.

Het samenwerken binnen de learning community was het allerleukst en leerzaam volgens Inge. RCN Vakantieparken heeft hier een grote rol in gespeeld door grote mate van betrokkenheid te tonen tijdens het hele proces en interessante werkbezoeken te organiseren. En het uiteindelijke resultaat werd serieus genomen, ook niet onbelangrijk hier te noemen.

Inge heeft nog tips voor studenten die dit traject willen gaan doorlopen: “Wees open-minded, omarm uitdagingen als kansen, werk nauw samen met je opdrachtgever en blijf betrokken bij de learning community. Voor bedrijven raad ik aan een actieve betrokkenheid te tonen bij het onderzoeksproces, regelmatig contact te hebben met de student en een open communicatie te bevorderen. Het creëren van een stimulerende en informele werkomgeving draagt bij aan het succes van het project”.

Al met al een “erg leuk onderdeel van mijn afstudeerperiode”!