Groeikansen voor toerisme in een klimaatneutrale wereld

Groeikansen voor toerisme in een klimaatneutrale wereld

03/08/2023 - 17:30

Nederlandse onderzoekers waaronder BUas Professor Paul Peeters, het Centre of Expertise in Leisure, Tourism and Hospitality, het European Tourism Futures Institute, en NBTC Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen hebben belangrijke bijdragen geleverd aan het internationale rapport ‘Envisioning Tourism in 2030 and beyond’.
Tourism

In een wereld zonder uitstoot van broeikasgassen zijn er nog steeds groeikansen voor het toerisme. Dat is de meest hoopgevende boodschap voor de toeristische sector uit het internationale rapport ‘Envisioning Tourism in 2030 and beyond’ van The Travel Foundation. Dit vereist echter grote investeringen in duurzaam vervoer en accommodaties, alsmede maatregelen om de groei van lange vluchten te beperken. Vliegvakanties binnen het eigen continent en tussen continenten zullen nog steeds mogelijk zijn, maar het aantal vluchten kan tot 2050 niet meer groeien.

Lees het volledige rapport hier. Als je wilt lezen wat er over dit onderwerp in de pers is verschenen, lees dan een van de artikelen in NRIT Media of TravelPro