BUas start internationale master resortmanagement

BUas start internationale master resort management

02/27/2023 - 12:15

In september 2023 start BUas, samen met de Kroatische University Rijeka en de Spaanse Universitat de Girona een nieuwe tweejarige internationale master: “Master Sustainable Outdoor Hospitality Management”.
Tourism
  • News

Waarom is deze master ontwikkeld?
Docent en Senior onderzoeker Jos van der Sterren vertelt dat er bij recreatiebedrijven meer behoefte is aan management met meer dan alleen een HBO-opleiding. In deze nieuwe master worden studenten opgeleid om met een bredere blik naar toerisme en resortmanagement te kijken. Niet meer alleen naar het park of de klant, maar ook naar de omgeving, overheid en de impact op milieu. Voor deze complexe vraagstukken hebben we hooggekwalificeerde mensen nodig. Dit wordt ondersteunt door Arthur van Disseldorp (HISWA-RECRON). Hij vindt deze unieke internationale masteropleiding een zeer positief initiatief. "De kampeerindustrie wordt steeds meer een Europese markt en daar sluit deze nieuwe opleiding heel goed bij aan. Wat ook een rol speelt is dat deze industrie ten opzichte van het verleden -toen we alleen grasveldjes verhuurden- veel kapitaalintensiever is geworden. Gasten willen op een camping staan met veel faciliteiten met aquaparken en luxe bungalows. Dat vereist breder geschoolde managers die meer de blik naar buiten richten.”

Voor wie?
Het is een heel interessant traject voor studenten die een hogere managementfunctie in de recreatie sector ambiëren. Het is een internationale opleiding met een mix van nationaliteiten want de studenten komen van de drie aangesloten universiteiten. "Voor de studenten verwacht ik dat ze terecht komen op senior level posities bij grote internationale ketens als Pierre et Vacances, Capfun, Huttopia, Vacansoleil, Roompot of Landal. Aan dat soort bedrijven moet je denken en dan op het hoofdkantoor of in het management van de resorts zelf.”

Titels
Studenten volgen de master op drie verschillende universiteiten. Daarom ontvangen afgestudeerden ook meerdere titels: Vanuit BUas een Master of Arts, een Master of Science van de universiteit van Girona en Master Business Administration van de Universiteit van Rijeka. Die laatste opleiding geeft ook de titel Sustainable Outdoor Recreation & Hospitality management. Een breed scala aan titels dus.

Het internationale lesprogramma
De studenten beginnen in Breda waar ze een half jaar les krijgen in destination management, dan gaan ze een half jaar naar Kroatië waar de focus ligt op bedrijfsmanagement. In het tweede jaar gaan ze een half jaar in Girona studeren waar ze een verdieping krijgen op de eerste twee semesters. In het laatste halfjaar hebben ze vier maanden een traineeship op een resort in Europa. Het is een intensief traject en is ook wat duurder dan een normaal traject. "Aan de andere kant is het traineeship betaald”, stelt Van der Sterren "En je werkt daar echt mee in de managementoperatie. We hebben heel bewust het traineeship als laatste in het programma gezet. Als je bevalt kan het bedrijf je een baan aanbieden waarin je gelijk aan de slag kunt.”

De eerste groep studenten begint in het najaar van 2023. Voor meer informatie kun je terecht op: Master Sustainable Outdoor Hospitality Management | BUas.nl