Ontmoet alumnus Jean Paul Thijzen

Ontmoet alumnus Jean Paul Thijzen

05/31/2024 - 11:42

Een Q&A met Jean Paul die na zijn studie aan de slag is gegaan als Energy Manager bij het Hyatt Regency op Aruba.
Tourism
  • Stories

Wanneer studeerde je in Breda? 
Ik ben in 2018 begonnen met mijn bachelor en in 2022 met mijn master. 

Welke opleiding(en) heb je gedaan?
Bachelor International Tourism Management en Master Tourism Destination Management.

Waar werk je? 
Ik werk bij het Hyatt Regency Aruba. 

Wat zijn de kernactiviteiten van het bedrijf? 
Hyatt Regency Aruba is een luxe viersterrenhotel in Palm Beach op het Caribische eiland Aruba. Het hotel, dat deel uitmaakt van de bekende Hyatt Regency keten, heeft 359 kamers. De missie van Hyatt Regency Aruba is om voor mensen te zorgen zodat ze op hun best kunnen zijn. Bovendien is het resort al 12 jaar EarthCheck gecertificeerd. Hyatt heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil een verschil maken met de reguliere activiteiten van Hyatt. 

Wat is je rol/functie? 
Energy Manager 

Hoe verhoudt zich dat tot je studie aan BUas?
Tijdens mijn studie aan BUas heb ik verschillende onderzoeken uitgevoerd, waaronder het analyseren van trends en ontwikkelingen in de toeristische sector. Deze ervaring heeft me een sterke basis gegeven voor het uitvoeren van onderzoek en het opstellen van professionele rapporten. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor het maken en analyseren van rapporten over het verbruik van resources door het hotel en deze te presenteren aan het bestuur. Daarnaast onderzoek ik manieren waarop het resort kan vergroenen om de risico's in verband met afvalwater en energie te minimaliseren. 

Bovendien kreeg ik tijdens mijn master de kans om naar verschillende bestemmingen te reizen en met mensen van verschillende nationaliteiten te werken. Deze ervaring heeft me geholpen in mijn huidige rol als manager van een multicultureel team bij Hyatt Regency Aruba. 

Hoe blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in jouw sector? 
LinkedIn is een geweldige tool waarmee ik in contact kom met professionals in dezelfde branche. Bovendien doe ik veel onderzoek om op de hoogte te blijven van de trends in de sector. 

Is er een groot project waar je nu aan werkt dat je graag wilt noemen
Op dit moment leid ik de World of Care-commissie bij Hyatt Regency Aruba. Onze commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende community projecten, zoals het ondersteunen van lokale scholen en het planten van bomen op bestemming. We organiseren ook verschillende campagnes om geld in te zamelen voor stichtingen en individuen in nood. Daarnaast ben ik de EarthCheck-coördinator, wat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het onderhouden van de certificering van het hotel, het voorbereiden van audits en het bijhouden van het verbruik van het hotel. Ik formuleer ook strategieën om de kosten te verlagen en het bewustzijn onder het personeel en het managementteam te vergroten. 

Voor je studie
Waarom en/of hoe besloot je om aan BUas te gaan studeren?
Ik ben geboren op Aruba, waar de belangrijkste bron van inkomsten de toeristenindustrie is. Van jongs af aan heb ik altijd al een passie gehad voor het helpen van en contact maken met mensen. Daarom besloot ik een carrière in deze sector na te streven door de opleiding International Tourism Management bij BUas te volgen. Tijdens mijn bachelor wilde ik me verdiepen in destination management en leren hoe je beleid en strategieën maakt. Dat is een van de redenen waarom ik besloot door te gaan met de master. Natuurlijk heeft de master me waardevolle reiservaringen opgeleverd die ik iedereen kan aanraden! Naast de academische kennis heb ik ook een beter begrip gekregen voor verschillende culturen en perspectieven. 

Was het wat je verwachtte
In het begin had ik geen verwachtingen. Naarmate ik echter verder kwam in mijn studie, groeide mijn nieuwsgierigheid en wilde ik meer weten over de toeristische sector. De ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn studie zijn een waardevolle aanwinst voor mijn carrière. Uiteindelijk ben ik echt tevreden en blij dat ik ervoor heb gekozen om aan BUas te studeren. 

Tijdens je studie 
Wat heeft indruk gemaakt tijdens je studie? 
Ik geloof dat werken in een internationale omgeving een grote impact kan hebben op iemands persoonlijke en professionele groei. Tijdens mijn BUas-reis bood de school ook de mogelijkheid om deel te nemen aan uitwisselingsprogramma's en om minors te volgen op verschillende gebieden. Tijdens mijn masteropleiding was de reis naar Australië, Thailand en Maleisië om onderzoek te doen een van mijn meest indrukwekkende ervaringen. 

Laten we herinneringen ophalen. Wat zijn de leukste herinneringen aan je studententijd (op school, in Breda)? 
De beste herinneringen voor mij zijn de vriendschappen die ik heb ontwikkeld met mijn studiegenoten en de kansen die ik tijdens mijn studie heb gehad om de stad te verkennen en samen met verschillende mensen aan verschillende projecten te werken. Natuurlijk is het ook belangrijk om plezier te hebben tijdens je studie. 

Herinner jij je een docent die je de ultieme eye-opener gaf? Wie en wat?
Erdinç Çakmak gaf me de eye-opener tijdens mijn master. Hij daagde me uit om uit mijn comfortzone te stappen en pushte me om kritisch na te denken. Zijn uitdagende vragen dwongen me om moeilijke beslissingen te nemen tijdens het project- en thesisproces. 

Heb je een advies voor huidige of toekomstige studenten
Mijn advies zou zijn om deadlines van tevoren te plannen om te voorkomen dat je op het laatste moment nog moet werken, wat stress kan veroorzaken. Sta open voor feedback omdat het een cruciale manier is om te leren en te verbeteren. Net zoals je elke ochtend in de spiegel kijkt hoe je eruitziet, beschouw feedback als een hulpmiddel om een betere versie van jezelf te worden. Vergeet niet om uit je comfortzone te stappen en grote uitdagingen aan te gaan. En vergeet niet om plezier te hebben! 

Ontwikkelingen in de samenleving
Zijn duurzame ontwikkelingen een doel in je bedrijf/huidige functie? Zo ja, hoe?
Ja, dit is het doel voor Hyatt Regency Aruba. In mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor het creëren van bewustzijn voor de duurzame ontwikkelingen bij Hyatt en de bedrijfsdoelstelling. Het Hyatt Regency Aruba wil duurzamer zijn en een positieve impact hebben op de bestemming Aruba. 

Welke actuele ontwikkelingen in je zakelijke of persoonlijke leven hebben een grote invloed op je werk? 
Mijn doel is om de Caraïbische divisie te leiden en hotels te helpen met duurzaamheids- en kwaliteitsstrategieën.